Culturele instellingen in de provincie Utrecht krijgen duurzaamheidscoach

21 februari 2022

Per 21 februari 2022 is Marco Ouwerkerk, namens de Green Leisure Group, aangesteld als Duurzaamheidscoach voor culturele instellingen bij de provincie Utrecht. Op basis van een intentieverklaring gaan ongeveer 30 poppodia, theaters en musea voor een periode van 3 jaar aan de slag met het verduurzamen van hun gebouwen. Bijzonder aan dit traject is dat naast veel aandacht voor energiebesparing en duurzame energieopwekking, ook ruimte is gemaakt om aan de slag te gaan met o.a. duurzaam inkopen en circulariteit.

De provincie Utrecht is een trotse provincie, gevarieerd, bruisend met een rijke historie. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving.

De provincie Utrecht wil zo spoedig mogelijk en uiterlijk in 2050 CO2-neutraal te zijn. Het team bedrijven en maatschappelijk vastgoed houdt zich binnen het programma energietransitie bezig met deze uitdaging. Onderdeel van het team bedrijven en maatschappelijk vastgoed is het Ontzorgingsprogramma verduurzaming maatschappelijk vastgoed. Het doel van het programma is om eigenaren van maatschappelijk vastgoed van begin tot eind te begeleiden (ontzorgen) bij het verduurzamen van hun objecten.

Als duurzaamheidscoach is Marco het aanspreekpunt voor de deelnemende organisaties en het gezicht van het Ontzorgingsprogramma voor culturele instellingen. De duurzaamheidscoach werkt nauw samen met de projectfacilitator. De projectfacilitator zorgt voor de technisch-financiële input rondom de verduurzaming van het vastgoed.

Deze opdracht sluit naadloos aan bij de activiteiten die Green Leisure Group de afgelopen jaren heeft mogen uitvoeren voor de gemeente Den Haag (duurzaamheidskring Hotels, Strandpaviljoens en Boulevardondernemers) en het Convenant GreenStages2020, waarin ongeveer 30 poppodia en theaters op landelijk niveau samenwerken rondom het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Het team van Green Leisure Group is trots dat deze opdracht via een aanbesteding is gegund aan medeoprichter Marco Ouwerkerk.