Green Leisure

In de toeristische - recreatieve - en horecasector zijn we onder de naam Green Leisure actief in het verduurzamen van toeristisch-recreatie én horecalocaties. Dit doen we zowel op individueel als collectief niveau.  

Gemeente Den Haag

Door de Gemeente Den Haag worden onze adviseurs ingezet voor het collectief verduurzamen van hotels en strandpaviljoens. Voor de hotels faciliteren we een duurzaamheidskring waarvan 15 hotels onderdeel zijn. Met de groep komen we viermaal per jaar samen om kennis uit te wisselen en gezamenlijk duurzaamheidstrajecten op te zetten.

Met de strandpaviljoens zijn we actief voor ongeveer 30 paviljoens. Naast kennissessies ondersteunen we de paviljoens in het behalen van het Green Key keurmerk, het realiseren van een Plasticvrij Terras, het opzetten van een energiecorporatie en circulair inzamelen van het afval.

Impuls Zeeland

Namens Impuls Zeeland starten onze adviseurs met een groep Zeeuwse Hotels en strandpaviljoens circulaire trajecten. Doel van de trajecten is het verminderen van afval bij de inkoopkant, het voorkomen van afval, het beter scheiden van afvalfracties en het circulair (laten) verwerken van afvalfracties. 

WestCord Hotels

Voor WestCord Hotels ondersteunen onze adviseurs de 15 hotels in het behalen en behouden van het Green Key certificaat. Naast individuele begeleiding organiseren we jaarlijks een workshop voor alle Green Key coördinatoren binnen WestCord Hotels. 

Qurios

Voor de locaties van Qurios organiseren onze adviseurs jaarlijks diverse MVO-trainingen op locatie en coachen we de MVO Manager van Qurios in het behalen van haar duurzaamheidsdoelen. 

Provincie Gelderland

Door de Provincie Gelderland worden onze adviseurs ingezet voor het individueel en collectief begeleiden van toeristische locaties naar het Blauwe vlag of Green Key keurmerk. Daarnaast organiseren we ook collectieve bijeenkomsten met als doel het uitwisselen van kennis en best practices.

Snowworld, Libéma, Diergaarde Blijdorp

Leisure locaties van Snowworld, Libéma, Diergaarde Blijdorp hebben Green Leisure Group geselecteerd voor het begeleiden van hun locaties naar het Green Key keurmerk. Gestart wordt met een nulmeting waarna de adviseurs van Green Leisure Group gezamenlijk met de Green Teams van de locaties aan de slag gaan met de implementatie van de actiepunten.

Gastvrij Rotterdam

Voor de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseert Green Leisure Group jaarlijks het duurzame Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen. Circa 40 leveranciers van eerlijke -, streek -, biologische -, fairtrade - en anderszins verantwoord geproduceerde producten presenteren zich op het paviljoen. Drie dagen lang ondersteund door een actueel programma van live cooking events, workshops en proeverijen. Klik hier om de website te bezoeken. 

Gaia Green Awards

Green Leisure Group is sinds 2015 initiatiefnemer van de Gaia Green Awards.  Deze awards zijn voor horecabedrijven in Nederland en België die er bovenuit steken op het gebied van duurzaamheid en een voorbeeld zijn voor de rest van de sector.  De Gaia Green Awards is een initiatief van Green Leisure Group en wordt ondersteund door de volgende partners: Gastvrij Rotterdam, Made Blue Foundation, Santas Koffie, Green Key, EKO Keurmerk, Euro Toques, Goodfish Foundation, Amsterdam International Olive Oil Competition en Stichting het Werkvan. Klik hier om de website te bezoeken.