Green Leisure

In de toeristische - recreatieve - en horecasector zijn we onder de naam Green Leisure actief in het verduurzamen van toeristisch-recreatie én horecalocaties. Dit doen we zowel op individueel als collectief niveau.  

Gemeenten en Provincies

Green Leisure Group is bij een aantal gemeenten en provincies betrokken om de vertaling en implementatie van beleidsdoelstellingen naar de praktijk te maken in de toeristisch-recreatieve sector.

Dit doen wij bij voorkeur praktisch en collectief. Een veel gekozen instrument is de realisatie van een ondernemerskring. Een collectief van enthousiaste ondernemers die gezamenlijk en meerjarig praktisch aan de slag gaan met het verduurzamen van hun organisatie en het delen van kennis rondom de verschillende duurzaamheidsthema’s.

Dit doen we momenten op de Veluwe, in Rotterdam, Noordwijk en Den Haag én in de provincies Utrecht, Friesland en Noord – Holland. Dit doen we samen met hotels, strandpaviljoens, culturele instellingen en kampeerbedrijven.

Ondernemers- en brancheverenigingen en regionale ontwikkelingsmaatschappijen

Ook op individueel niveau is Green Leisure Group is actief met het op praktische wijze ondersteunen van ondernemers bij het verduurzamen van hun organisatie.

Voor Impuls Zeeland ondersteunt Green Leisure Group diverse ondernemers. Aan de hand van duurzaamheidsvouchers zijn samen met ondernemers en ketenpartijen een aantal circulaire doorbraaktrajecten gerealiseerd. In Noord-Holland werkt Green Leisure Group al jaren in opdracht van het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland-Noord en voeren we energiescans uit bij ondernemers in de toeristisch-recreatieve sector.

Ketens en bedrijven

Ook ketens en individuele toeristisch-recreatieve bedrijven zijn regelmatig opdrachtgever voor de Green Leisure Group. Veel ondernemers willen wel verduurzamen, maar zij worstelen met de vraag: Hoe dan?

Door onbekendheid met de verschillende thema’s ervaren veel toeristisch-recreatieve organisaties duurzaam ondernemen als een onoverzichtelijk begrip. Dan is het fijn als een adviseur naast de ondernemer plaats neemt en zij samen aan de slag gaan met verduurzaming op basis van een heldere structuur en stappenplan.

In de afgelopen periode heeft Green Leisure Group onder andere Snowworld, Libéma, Westcord Hotels, Diergaarde Blijdorp, Topparken, Qurios/Roompot en diverse individuele hotels bijgestaan bij het opstarten van verduurzamingstrajecten.

Gastvrij Rotterdam

Voor de vakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseert Green Leisure Group jaarlijks het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen waar duurzaam ondernemen in de horeca centraal staat. Ongeveer 40 leveranciers van eerlijke -, streek -, biologische -, fairtrade - en anderszins verantwoord geproduceerde producten presenteren zich op het paviljoen.

 

Een drie dagen durende vakbeurs ondersteunt door een actueel programma van live cooking events, workshops en proeverijen. Klik hier om de website te bezoeken. Gaia Green Awards

Green Leisure Group is sinds 2015 initiatiefnemer van de Gaia Green Awards.  Deze awards zijn voor horecabedrijven in Nederland en België die er bovenuit steken op het gebied van duurzaamheid en een voorbeeld zijn voor de rest van de sector.  De Gaia Green Awards is een initiatief van Green Leisure Group en wordt ondersteund door de volgende partners: Gastvrij Rotterdam, Made Blue Foundation, Santas Koffie, Green Key, EKO Keurmerk, Euro Toques, Goodfish Foundation, Amsterdam International Olive Oil Competition en Stichting het Werkvan. Klik hier om de website te bezoeken.