Green Leisure Group organiseert themabijeenkomst voor Haagse strandpaviljoens: Verzwaren of Verslimmen?

2 mei 2022

Het is de nachtmerrie voor elk strandpaviljoen op een warme zomerdag; het terras zit afgeladen vol en juist op dat moment slaan de stoppen door. De keuken valt uit, drank kan niet meer gekoeld worden en medewerkers en gasten in de stress. Weg topdag…

Verlenging samenwerking Green Leisure Group en Euro-Toques Nederland

7 april 2022

Zowel de Green Leisure Group als Euro-Toques Nederland zijn gewaardeerde partners van Gastvrij Rotterdam. Recent werden de samenwerkingsovereenkomst met beide partijen weer verlengd.

Nieuwe wet- en regelgeving voor wegwerpplastic

30 maart 2022

Door o.a. de nieuwe regels rondom single-use-plastic staat ons werk steeds meer in de actualiteit. We zien een versnelling in de ontwikkelingen rondom afval en single-use-plastic. 

Green Leisure Group aangesteld als Duurzaamheidscoach voor culturele instellingen in de provincie Utrecht

21 februari 2022

Per 21 februari 2022 is Marco Ouwerkerk, namens de Green Leisure Group, aangesteld als Duurzaamheidscoach voor culturele instellingen bij de provincie Utrecht. Op basis van een intentieverklaring gaan ongeveer 30 poppodia, theaters en musea voor een periode van 3 jaar aan de slag met het verduurzamen van hun gebouwen. 

Green Leisure Group start pilot Zeeuwse samenwerking rondom circulaire verwerking schaal- en schelpdieren

13 januari 2022

Jaarlijks worden er tonnen aan schaal- en schelpdieren genuttigd in Zeeuwse restaurants. Helaas verdwijnen de mossels, oesters en andere schaal- en schelpdieren na consumptie bij het restafval en belanden ze in de verbrandingsoven. Dit is zonde, want schaal- en schelpdieren bevatten waardevolle grondstoffen die elders kunnen worden toegepast.

Green Leisure Group ondersteunt Leidse culturele organisaties in circulair ondernemen

18 november 2021

Binnen het programma ‘circulair verwaarden’ van de gemeente Leiden wordt gezocht naar creatieve en innovatieve initiatieven rondom het voorkomen van afval en verwaarden van afvalstromen. 

Green Leisure Group begeleidt Europese culturele netwerken in ontwikkeling internationaal ecolabel

9 oktober 2021

Green Leisure Group begeleidt het komende jaar een groep van 9 Europese culturele netwerken bij het ontwikkelen van een nieuwe duurzaamheidstandaard. De standaard moet de culturele organisaties helpen in het reduceren van hun ecologische footprint.

Suitehotel Pincoffs, De Ceuvel en The Shore winnen duurzame Gaia Green Awards

21 september 2021

Op 21 september zijn voor de zesde maal de Gaia Green Awards uitgereikt tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die uitblinken op het gebied van duurzaam ondernemen.

Zeeuwse strandpaviljoens gaan afval circulair verwerken

5 augustus 2021

Zes Zeeuwse strandpaviljoens doen mee aan het Interreg 2 Zeeën project FACET waarin ondernemers worden gestimuleerd circulaire oplossingen toe te passen om verbruik van grondstoffen en materialen te verminderen. 

Remastered Rotterdam samen met Green Leisure Group CO2-Neutraal van start

18 juli 2021

Afgelopen juli opende in Rotterdam een nieuwe attractie. Onder de Erasmusbrug opende Remastered haar deuren. Remastered is een ‘immersive experience’, vrij vertaald een ‘meeslepende ervaring’. De attractie bestaat uit zes ruimtes waar men wordt ondergedompeld in megaprojecties van bewegende projecties en geluidseffecten.

Green Leisure Group ondersteunt Zeeuwse gemeenten met het verduurzamen van evenemententerreinen

10 juni 2021

Middelgrote tot grote evenementen gebruiken nog veel te vaak milieubelastende dieselgeneratoren voor de stroomvoorziening. Dit komt door een gebrek aan voldoende (zware) vaste stroomaansluitingen op de evenementenlocaties. Dit kan anders en is gezien de landelijke én regionale doelstellingen op het gebied van CO2-reductie niet meer van deze tijd.

Green Stages Convenant breidt uit met nieuwe deelnemers

4 mei 2021

We communiceerden al eerder over het Green Stages Convenant waar inmiddels zo’n 30 podia zich bij hebben aangesloten. Recentelijk sloten het Muziekgebouw in Eindhoven en theater Ins Blau in Leiden zich bij ons aan en worden stappen op gebied van duurzaamheid genomen.

Green Leisure Group start verduurzamingstraject recreatieondernemers in Noord-Holland

21 april 2021

In samenwerking met het Texels Ondernemers Platform, HISWA RECRON, VVV Texel, Energiepunt Texel en De Kop Werkt heeft de Green Leisure Group een verduurzamingstraject voor recreatiebedrijven in de Kop van Noord-Holland opgezet. 

Perspectief voor evenementen; gemeenten pakken door met duurzame richtlijnen

15 april 2021

Met het beschikbaar stellen van het garantiefonds voor evenementen door de overheid en de vele Fieldlab testevenementen die momenteel worden gehouden, komt er weer perspectief voor de evenementensector.

Welke duurzame horecalocatie wint de zesde editie van de Gaia Green Awards?

26 maart 2021

Duurzame horecalocaties die het afgelopen jaar, ondanks de COVID-19 crisis, grote stappen hebben gemaakt op het gebied van duurzaamheid kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor de Gaia Green Awards. De winnaars van de awards (geïnitieerd door de Green Leisure Group) worden 21 september 2021 bekendgemaakt tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

Culturele instellingen in de provincie Utrecht gaan voor verduurzaming en energiebesparing!

18 maart 2021

Binnen het convenant Duurzaam ondernemen en energiebesparing musea, theaters en poppodia maken culturele instellingen en de overheid afspraken om de cultuursector in de provincie Utrecht duurzamer te maken. 

Workshops 'Introductie richtlijn duurzaam evenementenbeleid voor gemeenten'

2 maart 2021

Green Leisure Group is in diverse Nederlandse gemeenten betrokken bij het opstellen en implementeren van beleid rondom duurzaamheid en festivals en evenementen. Op 13 en 20 april organiseren we samen met het Event Safety Institute (ESI) workshops hoe dit aan te pakken.

Circulaire evenementen, de gemeente als aanjager

28 februari 2021

Nederland is in kleine stapjes (we zijn pas net begonnen) op weg naar een kringloop economie, waarin we circulair ondernemen, anticiperen op een wereld waarin we afval zien als grondstof en bij voorkeur ook nog op basis van biobased materialen. 

Green Sport breidt samenwerking met Sportservice provincies verder uit

25 januari 2021

In opdracht van Team Sportservice en Stichting Sportservice Noord-Brabant hebben we het afgelopen jaar vanuit Green Sport al meer dan 150 verenigingen ondersteund bij het realiseren van significante energiebesparing.

Green Leisure en Green Stages samen verder als Green Leisure Group 

1 januari 2021

Green Leisure is in 2005 opgericht door Marco Ouwerkerk en actief in het verduurzamen van de toeristische sector. In 2012 is Sander Verschuren aangesloten bij de organisatie. Frans Verouden is al decennia actief in de cultuursector en in 2018 samen met Marco Ouwerkerk oprichter van Green Stages. 

Gemeente Súdwest-Fryslân lanceert duurzaam evenementenbeleid 

1 december 2020

De afgelopen 2 jaar heeft Green Stages de gemeente Súdwest-Fryslân ondersteunt in het ontwikkelen van een richtlijn duurzaam evenementenbeleid. 

Ondanks coronacrisis zetten theaters en poppodia door met duurzaamheidsprogramma 

20 november 2020

In 2019 lanceerde Green Stages (nu onderdeel van de Green Leisure Group) het convenant Green Stages 2020 waarbij 20 poppodia en theaters in Zuid-Nederland (waaronder 013, theater de Maaspoort en de Muziekgieterij) in een drie-jarig programma actief aan de slag gaan met het thema duurzaamheid. 

Green Leisure Group ondersteunt Zeeuwse ondernemers bij opstart circulaire trajecten 

1 november 2020

Impuls Zeeland biedt de helpende hand aan (innovatieve) ondernemers in Zeeland. Eén van de manieren waarop Impuls ondernemers stimuleert met innovatie is het project FACET.

Green Stages voert nulmeting uit bij Stichting Venloop 

15 oktober 2020

Green Stages is door gemeente Venlo benaderd om een duurzaamheidsbeleid op te stellen voor evenementen. In een bijeenkomst waarbij de twaalf beeldbepalende evenementen waren uitgenodigd om de voorlopige duurzaamheidscriteria te toetsen, was ook Stichting Venloop aanwezig. 

Gaia Green Awards uitgereikt op netwerkbijeenkomst Gastvrij Rotterdam 

25 september 2020

In Rotterdam Ahoy zijn onder toeziend oog van de 250 bezoekers de Gaia Green Awards in de categorieën: Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens uitgereikt. 

SnowWorld kiest Green Leisure Group als partner voor het behalen van het Green Key certificaat 

1 augustus 2020

Leisure bedrijf SnowWorld bestaat uit 6 skibanen in Nederland en Duitsland en diverse overige leisure bedrijven, zoals een skydive centre, hotel, klimwand en icekart baan. SnowWorld heeft Green Leisure Group geselecteerd als partner voor het behalen van het Green Key certificaat op alle locaties. 

Den Haag heeft de meeste duurzame strandpaviljoens van Nederland 

6 juli 2020

Tien Haagse strandtenten hebben maandag 6 juli het Green Key certificaat behaald. De strandpaviljoens zijn in het traject begeleid door de Green Leisure Group.