Workshops 'Introductie richtlijn duurzaam evenementenbeleid voor gemeenten'

2 maart 2021

Green Leisure Group is in diverse Nederlandse gemeenten betrokken bij het opstellen en implementeren van beleid rondom duurzaamheid en festivals en evenementen. Op 13 en 20 april organiseren we samen met het Event Safety Institute (ESI) workshops hoe dit aan te pakken.

Circulaire evenementen, de gemeente als aanjager

28 februari 2021

Nederland is in kleine stapjes (we zijn pas net begonnen) op weg naar een kringloop economie, waarin we circulair ondernemen, anticiperen op een wereld waarin we afval zien als grondstof en bij voorkeur ook nog op basis van biobased materialen. 

Green Sport breidt samenwerking met Sportservice provincies verder uit

25 januari 2021

In opdracht van Team Sportservice en Stichting Sportservice Noord-Brabant hebben we het afgelopen jaar vanuit Green Sport al meer dan 150 verenigingen ondersteund bij het realiseren van significante energiebesparing.

Green Leisure en Green Stages samen verder als Green Leisure Group 

1 januari 2021

Green Leisure is in 2005 opgericht door Marco Ouwerkerk en actief in het verduurzamen van de toeristische sector. In 2012 is Sander Verschuren aangesloten bij de organisatie. Frans Verouden is al decennia actief in de cultuursector en in 2018 samen met Marco Ouwerkerk oprichter van Green Stages. 

Gemeente Súdwest-Fryslân lanceert duurzaam evenementenbeleid 

1 december 2020

De afgelopen 2 jaar heeft Green Stages de gemeente Súdwest-Fryslân ondersteunt in het ontwikkelen van een richtlijn duurzaam evenementenbeleid. 

Ondanks coronacrisis zetten theaters en poppodia door met duurzaamheidsprogramma 

20 november 2020

In 2019 lanceerde Green Stages (nu onderdeel van de Green Leisure Group) het convenant Green Stages 2020 waarbij 20 poppodia en theaters in Zuid-Nederland (waaronder 013, theater de Maaspoort en de Muziekgieterij) in een drie-jarig programma actief aan de slag gaan met het thema duurzaamheid. 

Green Leisure Group ondersteunt Zeeuwse ondernemers bij opstart circulaire trajecten 

1 november 2020

Impuls Zeeland biedt de helpende hand aan (innovatieve) ondernemers in Zeeland. Eén van de manieren waarop Impuls ondernemers stimuleert met innovatie is het project FACET.

Green Stages voert nulmeting uit bij Stichting Venloop 

15 oktober 2020

Green Stages is door gemeente Venlo benaderd om een duurzaamheidsbeleid op te stellen voor evenementen. In een bijeenkomst waarbij de twaalf beeldbepalende evenementen waren uitgenodigd om de voorlopige duurzaamheidscriteria te toetsen, was ook Stichting Venloop aanwezig. 

Gaia Green Awards uitgereikt op netwerkbijeenkomst Gastvrij Rotterdam 

25 september 2020

In Rotterdam Ahoy zijn onder toeziend oog van de 250 bezoekers de Gaia Green Awards in de categorieën: Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens uitgereikt. 

SnowWorld kiest Green Leisure Group als partner voor het behalen van het Green Key certificaat 

1 augustus 2020

Leisure bedrijf SnowWorld bestaat uit 6 skibanen in Nederland en Duitsland en diverse overige leisure bedrijven, zoals een skydive centre, hotel, klimwand en icekart baan. SnowWorld heeft Green Leisure Group geselecteerd als partner voor het behalen van het Green Key certificaat op alle locaties. 

Den Haag heeft de meeste duurzame strandpaviljoens van Nederland 

6 juli 2020

Tien Haagse strandtenten hebben maandag 6 juli het Green Key certificaat behaald. De strandpaviljoens zijn in het traject begeleid door de Green Leisure Group.