Foto's Gaia Green Awards

Winnaars Gaia Green Awards bekendgemaakt op Gastvrij Rotterdam

19 september 2023

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven uit België en Nederland die uitblinken op het gebied van duurzaam ondernemen. De winnaars van deze zevende editie ontvingen een dinercheque van Euro-Toques en een award ontworpen door kunstenaars van Stichting hetWerkvan, een stichting die het werk van kunstenaars met een beperking brengt naar een markt zonder beperkingen.

VL6R4567

Circulariteit versnellen in sport- en cultuur; VANG Buitenshuis en Green Leisure Group gaan samenwerking aan

14 juli 2023

Green Leisure Group is in opdracht van VANG buitenshuis recent aan de slag gegaan met het voorbereiden en uitvoeren van inventarisaties rondom de omgang met materialen in twee verschillende sectoren. De opdrachten komen voort uit samenwerkingen die VANG buitenshuis is aangegaan met een landelijke sportkoepel en een culturele branchevereniging.

Finalisten achtste editie duurzame Gaia Green Awards bekendgemaakt

7 juli 2023

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft de finalisten per categorie aangewezen voor de achtste editie van de Gaia Green Awards. 

Duin en Bollenstreek

Hotel & Restaurants in de Duin & Bollenstreek gezamenlijk aan slag met verduurzaming

30 juni 2023

In Noordwijk en de Bollenstreek worden de komende zomer 15 hotels en restaurants geworven voor de Duurzaamheidskring Hotel & Restaurants Duin & Bollenstreek. Onder begeleiding van de Green Leisure Group gaan de 15 organisaties na de zomer individueel en gezamenlijk aan de slag met het (verder) verduurzamen van hun organisatie. Het project wordt gefinancierd vanuit de gemeente Noordwijk en HLT Samen (Hillegom, Lisse & Teylingen).

Glg site

Samenwerking de sleutel tot succesvolle SUP-implementatie

22 juni 2023

Afgelopen week kondigde KHN Breda aan dat de pilot voor toepassing van de SUP-wetgeving tijdens Breda Jazz Festival succesvol is verlopen. Een mooie 85% van de softcups zijn aangeleverd voor hoogwaardige recycling, daar waar de nieuwe wet of 75% in 2024 vraagt.

Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023

2 april 2023

Jaarlijks vindt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de uitreiking plaats van de Gaia Green Awards. Deze awards worden uitgereikt aan horecalocaties uit Nederland en België die uitblinken op het gebied van duurzaamheid. Ook tijdens deze achtste editie zijn er weer nieuwe categorieën toegevoegd en heeft Worldmeetings.com zich als partner aangesloten om de awards te versterken. Duurzame restaurants, hotels en MICE-locaties kunnen zich in de periode vanaf 1 april t/m 31 mei 2023 gratis aanmelden

Gratis energieondersteuning voor Rotterdamse horecabedrijven

20 februari 2023

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden flink gestegen. Dit heeft veel impact voor horecabedrijven. Om ondernemers te ondersteunen biedt de Gemeente Rotterdam een gratis energie- of dakscan aan. De Green Leisure Group is door de Gemeente Rotterdam geselecteerd als één van de partijen die de energie- en dakscan mag uitvoeren.

SHIFTing towards eco practices: international cultural networks take lead

30 januari 2023

Green Leisure Group ontwikkelde in opdracht van het SHIFT Culture netwerk een nieuwe eco-certificaat voor 16 Europese culturele netwerkorganisaties. Het doel is dat deze organisaties eind 2023 gecertificeerd zijn. Wij ondersteunen deze organisaties in de weg daar naartoe!

Bericht met een zwart randje

14 januari 2023

Op vrijdag 13 januari 2023 bereikte ons het bericht dat Kim Rekko onverwachts is overleden. De afgelopen 4 jaar is Kim als adviseur Duurzame evenementen en festivals actief geweest binnen onze netwerkorganisatie. Het nieuws heeft ons zeer geraakt, aangeslagen zoeken we naar woorden.
We herinneren ons Kim als een warme, onafhankelijke vrouw met een groot hart voor een mooiere duurzamere wereld. We gaan haar missen. Wij wensen haar man Wim, haar kinderen Menno en Kirsten en andere naasten heel veel kracht en sterkte om dit verlies te dragen.

Verbod op single-use plastic voor drinkbekers komt steeds dichterbij 

3 januari 2023

Als onderdeel van de single-use plastic routekaart waarbij op Europees niveau afspraken zijn gemaakt, worden komend jaar verdergaande wettelijke maatregelen doorgevoerd voor plastic drinkbekers en voedselverpakkingen voor eenmalig gebruik. Dit heeft grote gevolgen voor gemeenten, horecaondernemers en evenementorganisatoren.

Duurzaam ondernemen in toerisme

30 november 2022

In Gelderland draait per 1 november 2022 het project Green Key en Blauwe Vlag, speciaal gericht op de sector recreatie en toerisme. Hierin kunnen 20 ondernemers met behulp van de Green Leisure Group steun krijgen bij de verduurzaming van hun bedrijf. Dit helpt om de voetafdruk te verlagen, maar ook om de kosten te drukken. Als kroon op het werk kan men zich laten certificeren met een serieus, internationaal erkend keurmerk.

Rotterdamse hotels collectief aan de slag met verduurzaming

19 oktober 2022

Een groep van zestien Rotterdamse hotels gaat het komende jaar gezamenlijk aan de slag met het verduurzamen van hun organisaties. Onder de naam Hotel Neutraal zetten ze collectief stappen op weg naar een CO2-neutrale en circulaire toekomst. Stappen die zorgen voor energiereductie, minder afval, meer circulaire producten, waterbesparing, een lagere CO2 uitstoot, kostenbesparing en een groener Rotterdam.

Verduurzaming toerisme Friesland in versnelling

10 oktober 2022

De Toerisme Alliantie Friesland (TAF) stimuleert de Friese gastvrijheid sector en voorziet haar van ideeën en initiatieven. Duurzaam ondernemen en circulariteit krijgen hierbij steeds meer aandacht. Momenteel voert Green Leisure Group 2 projecten uit in opdracht van TAF en de provincie Friesland.

Winnaars Gaia Green Awards bekendgemaakt op Gastvrij Rotterdam

21 september 2022

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven uit België en Nederland die uitblinken op het gebied van duurzaam ondernemen. De winnaars van deze zevende editie ontvingen een dinercheque van Euro-Toques en een award ontworpen door kunstenaars van Stichting hetWerkvan, een stichting die het werk van kunstenaars met een beperking brengt naar een markt zonder beperkingen.

Verspilling is Verrukkelijk én Het Nieuwe Nassen op het DSNM! Paviljoen

29 juli 2022

De wereld rondom duurzaam eten & drinken is flink in beweging. Twee initiatieven die hier invulling aan geven, Verspilling is Verrukkelijk en Het Nieuwe Nassen, hebben zich gepresenteerd in de afgelopen editie van Gastvrij Rotterdam op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen (19-21 september – Rotterdam Ahoy). De organisaties stonden met in totaal 15 leveranciers op het paviljoen en hebben in samenwerking met chefs diverse proefsessies en demonstraties verzorgd op het paviljoen. 

Brabantse sportevenementen slaan handen ineen om te verduurzamen

1 juli 2022

Sportevenementen en duurzaamheid zijn sterk met elkaar verbonden. Zo ervaren evenementen bijvoorbeeld steeds vaker de negatieve gevolgen van klimaatverandering, zoals het sporten in steeds extremere weersomstandigheden. Daarom slaan de Provincie Noord-Brabant en vijf topsportevenementen de handen ineen om meer aandacht te vragen voor duurzaamheid in de sport en ervoor te zorgen dat deze evenementen zo duurzaam mogelijk georganiseerd worden. More2Win begeleidt deze evenementen samen met Copper8 en Green Leisure Group in een 3-jarig traject waarbij Green Leisure Group optreedt als inhoudelijke kennispartner.

Gratis duurzaamheidsondersteuning voor Rotterdamse Hoteliers!

30 juni 2022

Het komende jaar gaan met we een groep van maximaal 15 Rotterdamse Hotels een jaar lang ondersteunen in het doorvoeren van duurzame Quick Wins. Deelnemende hotels zijn o.a. Hostel Room Rotterdam, Postillion hotel & convention centre WTC Rotterdam, The Bellhop en Hotel van Walsum. 

Green Leisure Group organiseert themabijeenkomst voor Haagse strandpaviljoens: Verzwaren of Verslimmen?

2 mei 2022

Het is de nachtmerrie voor elk strandpaviljoen op een warme zomerdag; het terras zit afgeladen vol en juist op dat moment slaan de stoppen door. De keuken valt uit, drank kan niet meer gekoeld worden en medewerkers en gasten in de stress. Weg topdag…

Verlenging samenwerking Green Leisure Group en Gastvrij Rotterdam

7 april 2022

Zowel de Green Leisure Group als Euro-Toques Nederland zijn gewaardeerde partners van Gastvrij Rotterdam. Recent werden de samenwerkingsovereenkomst met beide partijen weer verlengd.

Nieuwe wet- en regelgeving voor wegwerpplastic

30 maart 2022

Door o.a. de nieuwe regels rondom single-use-plastic staat ons werk steeds meer in de actualiteit. We zien een versnelling in de ontwikkelingen rondom afval en single-use-plastic. 

Green Leisure Group aangesteld als Duurzaamheidscoach voor culturele instellingen in de provincie Utrecht

21 februari 2022

Per 21 februari 2022 is Marco Ouwerkerk, namens de Green Leisure Group, aangesteld als Duurzaamheidscoach voor culturele instellingen bij de provincie Utrecht. Op basis van een intentieverklaring gaan ongeveer 30 poppodia, theaters en musea voor een periode van 3 jaar aan de slag met het verduurzamen van hun gebouwen. 

Green Leisure Group start pilot Zeeuwse samenwerking rondom circulaire verwerking schaal- en schelpdieren

13 januari 2022

Jaarlijks worden er tonnen aan schaal- en schelpdieren genuttigd in Zeeuwse restaurants. Helaas verdwijnen de mossels, oesters en andere schaal- en schelpdieren na consumptie bij het restafval en belanden ze in de verbrandingsoven. Dit is zonde, want schaal- en schelpdieren bevatten waardevolle grondstoffen die elders kunnen worden toegepast.

Green Leisure Group ondersteunt Leidse culturele organisaties in circulair ondernemen

18 november 2021

Binnen het programma ‘circulair verwaarden’ van de gemeente Leiden wordt gezocht naar creatieve en innovatieve initiatieven rondom het voorkomen van afval en verwaarden van afvalstromen. 

Green Leisure Group begeleidt Europese culturele netwerken in ontwikkeling internationaal ecolabel

9 oktober 2021

Green Leisure Group begeleidt het komende jaar een groep van 9 Europese culturele netwerken bij het ontwikkelen van een nieuwe duurzaamheidstandaard. De standaard moet de culturele organisaties helpen in het reduceren van hun ecologische footprint.

Suitehotel Pincoffs, De Ceuvel en The Shore winnen duurzame Gaia Green Awards

21 september 2021

Op 21 september zijn voor de zesde maal de Gaia Green Awards uitgereikt tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die uitblinken op het gebied van duurzaam ondernemen.

Zeeuwse strandpaviljoens gaan afval circulair verwerken

5 augustus 2021

Zes Zeeuwse strandpaviljoens doen mee aan het Interreg 2 Zeeën project FACET waarin ondernemers worden gestimuleerd circulaire oplossingen toe te passen om verbruik van grondstoffen en materialen te verminderen. 

Remastered Rotterdam samen met Green Leisure Group CO2-Neutraal van start

18 juli 2021

Afgelopen juli opende in Rotterdam een nieuwe attractie. Onder de Erasmusbrug opende Remastered haar deuren. Remastered is een ‘immersive experience’, vrij vertaald een ‘meeslepende ervaring’. De attractie bestaat uit zes ruimtes waar men wordt ondergedompeld in megaprojecties van bewegende projecties en geluidseffecten.

Green Leisure Group ondersteunt Zeeuwse gemeenten met het verduurzamen van evenemententerreinen

10 juni 2021

Middelgrote tot grote evenementen gebruiken nog veel te vaak milieubelastende dieselgeneratoren voor de stroomvoorziening. Dit komt door een gebrek aan voldoende (zware) vaste stroomaansluitingen op de evenementenlocaties. Dit kan anders en is gezien de landelijke én regionale doelstellingen op het gebied van CO2-reductie niet meer van deze tijd.

Green Stages Convenant breidt uit met nieuwe deelnemers

4 mei 2021

We communiceerden al eerder over het Green Stages Convenant waar inmiddels zo’n 30 podia zich bij hebben aangesloten. Recentelijk sloten het Muziekgebouw in Eindhoven en theater Ins Blau in Leiden zich bij ons aan en worden stappen op gebied van duurzaamheid genomen.

Green Leisure Group start verduurzamingstraject recreatieondernemers in Noord-Holland

21 april 2021

In samenwerking met het Texels Ondernemers Platform, HISWA RECRON, VVV Texel, Energiepunt Texel en De Kop Werkt heeft de Green Leisure Group een verduurzamingstraject voor recreatiebedrijven in de Kop van Noord-Holland opgezet. 

Perspectief voor evenementen; gemeenten pakken door met duurzame richtlijnen

15 april 2021

Met het beschikbaar stellen van het garantiefonds voor evenementen door de overheid en de vele Fieldlab testevenementen die momenteel worden gehouden, komt er weer perspectief voor de evenementensector.