Green Leisure Group ondersteunt Remastered Rotterdam met verduurzaming

5 augustus 2021

Eind Juli opende Remastered onder de Erasmusbrug van Rotterdam haar deuren. Het is een zogeheten ‘immersive experience’. Vrij vertaald een ‘meeslepende ervaring’ met beeld en geluid. Het is een locatie waar je je in zes ruimtes kunt onderdompelen in megagrote projecties van bewegende kunstwerken ondersteunt met eigentijdse muziek.

Green Leisure Group ondersteunt Zeeuwse gemeenten met het verduurzamen van evenemententerreinen

10 juni 2021

Middelgrote tot grote evenementen gebruiken nog veel te vaak milieubelastende dieselgeneratoren voor de stroomvoorziening. Dit komt door een gebrek aan voldoende (zware) vaste stroomaansluitingen op de evenementenlocaties. Dit kan anders en is gezien de landelijke én regionale doelstellingen op het gebied van CO2-reductie niet meer van deze tijd.

Green Stages Convenant breidt uit met nieuwe deelnemers

4 mei 2021

We communiceerden al eerder over het Green Stages Convenant waar inmiddels zo’n 30 podia zich bij hebben aangesloten. Recentelijk sloten het Muziekgebouw in Eindhoven en theater Ins Blau in Leiden zich bij ons aan en worden stappen op gebied van duurzaamheid genomen.

Green Leisure Group start verduurzamingstraject recreatieondernemers in Noord-Holland

21 april 2021

In samenwerking met het Texels Ondernemers Platform, HISWA RECRON, VVV Texel, Energiepunt Texel en De Kop Werkt heeft de Green Leisure Group een verduurzamingstraject voor recreatiebedrijven in de Kop van Noord-Holland opgezet. 

Perspectief voor evenementen; gemeenten pakken door met duurzame richtlijnen

15 april 2021

Met het beschikbaar stellen van het garantiefonds voor evenementen door de overheid en de vele Fieldlab testevenementen die momenteel worden gehouden, komt er weer perspectief voor de evenementensector.

Welke duurzame horecalocatie wint de zesde editie van de Gaia Green Awards?

26 maart 2021

Duurzame horecalocaties die het afgelopen jaar, ondanks de COVID-19 crisis, grote stappen hebben gemaakt op het gebied van duurzaamheid kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor de Gaia Green Awards. De winnaars van de awards (geïnitieerd door de Green Leisure Group) worden 21 september 2021 bekendgemaakt tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

Culturele instellingen in de provincie Utrecht gaan voor verduurzaming en energiebesparing!

18 maart 2021

Binnen het convenant Duurzaam ondernemen en energiebesparing musea, theaters en poppodia maken culturele instellingen en de overheid afspraken om de cultuursector in de provincie Utrecht duurzamer te maken. 

Workshops 'Introductie richtlijn duurzaam evenementenbeleid voor gemeenten'

2 maart 2021

Green Leisure Group is in diverse Nederlandse gemeenten betrokken bij het opstellen en implementeren van beleid rondom duurzaamheid en festivals en evenementen. Op 13 en 20 april organiseren we samen met het Event Safety Institute (ESI) workshops hoe dit aan te pakken.

Circulaire evenementen, de gemeente als aanjager

28 februari 2021

Nederland is in kleine stapjes (we zijn pas net begonnen) op weg naar een kringloop economie, waarin we circulair ondernemen, anticiperen op een wereld waarin we afval zien als grondstof en bij voorkeur ook nog op basis van biobased materialen. 

Green Sport breidt samenwerking met Sportservice provincies verder uit

25 januari 2021

In opdracht van Team Sportservice en Stichting Sportservice Noord-Brabant hebben we het afgelopen jaar vanuit Green Sport al meer dan 150 verenigingen ondersteund bij het realiseren van significante energiebesparing.

Green Leisure en Green Stages samen verder als Green Leisure Group 

1 januari 2021

Green Leisure is in 2005 opgericht door Marco Ouwerkerk en actief in het verduurzamen van de toeristische sector. In 2012 is Sander Verschuren aangesloten bij de organisatie. Frans Verouden is al decennia actief in de cultuursector en in 2018 samen met Marco Ouwerkerk oprichter van Green Stages. 

Gemeente Súdwest-Fryslân lanceert duurzaam evenementenbeleid 

1 december 2020

De afgelopen 2 jaar heeft Green Stages de gemeente Súdwest-Fryslân ondersteunt in het ontwikkelen van een richtlijn duurzaam evenementenbeleid. 

Ondanks coronacrisis zetten theaters en poppodia door met duurzaamheidsprogramma 

20 november 2020

In 2019 lanceerde Green Stages (nu onderdeel van de Green Leisure Group) het convenant Green Stages 2020 waarbij 20 poppodia en theaters in Zuid-Nederland (waaronder 013, theater de Maaspoort en de Muziekgieterij) in een drie-jarig programma actief aan de slag gaan met het thema duurzaamheid. 

Green Leisure Group ondersteunt Zeeuwse ondernemers bij opstart circulaire trajecten 

1 november 2020

Impuls Zeeland biedt de helpende hand aan (innovatieve) ondernemers in Zeeland. Eén van de manieren waarop Impuls ondernemers stimuleert met innovatie is het project FACET.

Green Stages voert nulmeting uit bij Stichting Venloop 

15 oktober 2020

Green Stages is door gemeente Venlo benaderd om een duurzaamheidsbeleid op te stellen voor evenementen. In een bijeenkomst waarbij de twaalf beeldbepalende evenementen waren uitgenodigd om de voorlopige duurzaamheidscriteria te toetsen, was ook Stichting Venloop aanwezig. 

Gaia Green Awards uitgereikt op netwerkbijeenkomst Gastvrij Rotterdam 

25 september 2020

In Rotterdam Ahoy zijn onder toeziend oog van de 250 bezoekers de Gaia Green Awards in de categorieën: Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens uitgereikt. 

SnowWorld kiest Green Leisure Group als partner voor het behalen van het Green Key certificaat 

1 augustus 2020

Leisure bedrijf SnowWorld bestaat uit 6 skibanen in Nederland en Duitsland en diverse overige leisure bedrijven, zoals een skydive centre, hotel, klimwand en icekart baan. SnowWorld heeft Green Leisure Group geselecteerd als partner voor het behalen van het Green Key certificaat op alle locaties. 

Den Haag heeft de meeste duurzame strandpaviljoens van Nederland 

6 juli 2020

Tien Haagse strandtenten hebben maandag 6 juli het Green Key certificaat behaald. De strandpaviljoens zijn in het traject begeleid door de Green Leisure Group.