Foto's Gaia Green Awards

Gaia Green Awards

FRD 4752

Dé MVO Awards voor hotels, MICE-locaties en restaurants in Nederland én België

Op Gastvrij Rotterdam reiken we sinds 2016 de Gaia Green Awards uit. De verschillende awards worden uitgereikt aan horecabedrijven die uitblinken in het verduurzamen van hun organisatie. Alle horecabedrijven in Nederland en België kunnen meedoen. In de afgelopen jaren hebben tientallen organisaties om de award gestreden en zijn prachtige winnaars aangewezen. Daarmee is de Gaia Green Award dé MVO Award voor hotels, MICE-locaties en restaurants.

Awards
De Gaia Green Awards worden uitgereikt in de volgende categorieën:

  • Hotels
  • Restaurants/Strandpaviljoen
  • MICE-locaties (Meeting, Incentives, Conferences & Exhibitions)

Binnen de verkiezing zijn er voor deelnemers die uitblinken op een specifiek thema extra awards. 

  • De meest onderscheidende deelnemer op het gebied van duurzaam eten en drinken ontvangt jaarlijks de Falco Eleonorae Award. De award wordt georganiseerd in samenwerking met Amsterdam International Olive Oil Competition.
  • Het genomineerde bedrijf met de meeste publieksstemmen ontvangt de Gaia Green Award Publieksprijs.

Partners
De Gaia Green Awards zijn een initiatief van Green Leisure Group en worden georganiseerd in samenwerking met Green Key Nederland, EKO Keurmerk Horeca, Biojournaal, Good Fish Foundation, Made Blue, Green Key België, Amsterdam International Olive Oil Competition, hetWerkvan en Euro-Toques Nederland. Gastvrij Rotterdam en Worldmeetings.com maken de verkiezing mogelijk door een jaarlijkse sponsorbijdrage. 

Procedure
Jaarlijks buigt een onafhankelijke jury zich over de aanmeldingen. De aanmelding van de horecalocatie vormt de basis voor een eerste juryrapport, op basis hiervan worden de  genomineerde per categorie aangewezen.

De genomineerden ontvangen een verzoek om extra informatie. De vakjury bepaalt op basis hiervan per categorie de 3 finalisten. Deze finalisten worden bezocht door een mystery visitor en gaan aan de slag met het werven van publiekstemmen. Alle finalisten worden uitgenodigd voor de finale en uitreiking op Gastvrij Rotterdam, waar de winnaars bekend worden gemaakt.

Vakjury
De vakjury bestaat uit de vertegenwoordigers van organisaties die hun sporen verdiend hebben in de horeca en op het gebied van duurzaam ondernemen:

De vakjury van de Gaia Green Awards bestaat dit juit:

  • Erik van Dijk (Green Key Nederland)
  • André Brouwer (EKO Keurmerk Horeca)
  • Gregor Christiaans (Amsterdam Olive Oil Competition)
  • Machiel van Dooren (Made Blue Foundation)
  • Marco Ingels (WorldMeetings.com)

Wall of Fame
De Gaia Green Awards worden sinds 2016 jaarlijks uitgereikt, hieronder de winnaars van alle edities:

De Tuin van de Smid
Ethica
Kapellerput