Duurzaam ondernemen in toerisme

30 november 2022

Project Green Key en Blauwe Vlag van start In Gelderland

In Gelderland draait per 1 november 2022 het project Green Key en Blauwe Vlag, speciaal gericht op de sector recreatie en toerisme. Hierin kunnen 20 ondernemers met behulp van de Green Leisure Group steun krijgen bij de verduurzaming van hun bedrijf. Dit helpt om de voetafdruk te verlagen, maar ook om de kosten te drukken. Als kroon op het werk kan men zich laten certificeren met een serieus, internationaal erkend keurmerk.

De “Green Key” is hét internationale duurzaamheidkeurmerk voor bedrijven in recreatie en toerisme. De “Blauwe Vlag” is vergelijkbaar, maar geldt voor jachthavens en stranden. Om een certificaat van deze keurmerken te mogen voeren, worden bedrijven regelmatig uitvoerig gekeurd op allerlei facetten. Denk aan zuinig omgaan met energie en water, milieuvriendelijk schoonmaken, recyclen en doordachte keuzes rondom biologische voeding en producten.

De provincie Gelderland wil samen met de brancheorganisaties HISWA-RECRON en KHN ondernemers in de sector stimuleren hun bedrijfsvoering te verduurzamen. In het project dat nu is gestart kunnen bedrijven een kosteloos bezoek van een adviseur van de Green Leisure Group aanvragen om daartoe stappen te nemen. De eisen van de Green Key dan wel de Blauwe Vlag worden daarbij als handige kapstok gebruikt. Tijdens het project worden diverse bijeenkomsten georganiseerd over allerhande thema’s, van mogelijke subsidies tot en met praktische tips om maatregelen te nemen. Mocht een ondernemer overgaan tot certificering, is er ook een 50% bijdrage beschikbaar voor de instap en het eerste jaar van deelname aan het keurmerk.

Meer informatie over deze bijdrage en meer is te vinden op de speciale projectpagina. Voor meer informatie over dit nieuwsbericht kunt u contact opnemen met Johan Kaspers via 06- 13517163 / kaspers@brederodeadvies.nl (regio’s Arnhem Nijmegen en Achterhoek) en Robin van Milligen via 06-50747953 / robin@greenleisure.nl (voor Rivierenland en Veluwe).