Remastered Rotterdam samen met Green Leisure Group CO2-Neutraal van start

5 augustus 2021

Afgelopen juli opende in Rotterdam een nieuwe attractie. Onder de Erasmusbrug opende Remastered haar deuren. Remastered is een ‘immersive experience’, vrij vertaald een ‘meeslepende ervaring’. De attractie bestaat uit zes ruimtes waar men wordt ondergedompeld in megaprojecties van bewegende projecties en geluidseffecten.
 
Al tijdens de ontwikkelingsfase benaderde de organisatie Green Leisure Group voor ondersteuning. De ambities van de directie lag vanaf het begin van het project al hoog, vanaf de opening CO2-neutraal zijn en daarna te werken aan verdere verduurzaming van de locatie. In samenwerking met Green Leisure Group werd de organisatie nog tijdens de bouwfase onderworpen aan een vergaande nulmeting. 
 
Aan de hand van de nulmeting is in kaart gebracht hoe de locatie scoort op het thema duurzaamheid. Op basis van de nulmeting is een praktisch actieplan opgesteld met activiteiten voor de komende jaren. Door de inzet van LED-verlichting en groene stroom afkomstig van Rotterdamse wind scoort Remastered opvallend goed op het onderdeel energie. 
 
Ambities liggen vooral op het gebied van afval. Nog betere afvalscheiding en de ambities om een papierloos kantoor te realiseren worden momenteel uitgewerkt. Ook is er bij Remastered veel aandacht voor de sociale kant van ondernemen. Zo koopt de patisserie haar producten in bij een stichting waar vrouwen worden opgevangen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld.
 
Mede door de samenwerking met Green Leisure Group is Remastered vanaf de opening al CO2-Neutraal. Door de aanplant van minimaal 181 bomen door Stichting Trees for All is het energieverbruik van de attractie voor 2020 volledig gecompenseerd.
 
Wilt u met uw organisatie ook op een praktische manier starten met duurzaam ondernemen? Voor meer informatie over de duurzaamheidsscan neemt u contact op met Frans Verouden via frans@greenleisure.nl.