Green Leisure Group ondersteunt Zeeuwse gemeenten met het verduurzamen van evenemententerreinen

10 juni 2021

Middelgrote tot grote evenementen gebruiken nog veel te vaak milieubelastende dieselgeneratoren voor de stroomvoorziening. Dit komt door een gebrek aan voldoende (zware) vaste stroomaansluitingen op de evenementenlocaties. Dit kan anders en is gezien de landelijke én regionale doelstellingen op het gebied van CO2-reductie niet meer van deze tijd.

Green Leisure Group heeft bij stichting Zeeuwse Publieke Belangen een verzoek ingediend om een adviestraject op te starten rondom deze problematiek. Recent is het ingediende verzoek gehonoreerd, waardoor het traject uitgevoerd gaat worden.

Advies aan Zeeuwse gemeenten 
Binnen het project ontvangen vier Zeeuwse gemeenten een maatwerkadvies rondom het realiseren van vaste stroomaansluitingen op een geselecteerde evenementenlocatie. Door evenementenlocaties te voorzien van voldoende zware en slimme vaste stroomaansluitingen wordt de inzet van generatoren teruggebracht en in sommige gevallen zelfs overbodig gemaakt.

Het advies wordt door Green Leisure Group opgesteld in samenwerking met het gespecialiseerde bureau NRG Accounting. Samen met de deelnemende gemeenten wordt alle benodigde informatie verzameld. Aansluitend wordt een advies op maat aangeboden waarop de deelnemende gemeenten hun investeringsbesluit kunnen baseren.

Green Leisure Group heeft de werving voor het project inmiddels opgestart en de eerste 2 deelnemers hebben zich gemeld. Wilt u meer informatie over dit project of onze activiteiten rondom het verduurzamen van evenemententerreinen? Dan kunt u contact opnemen met Marco Ouwerkerk via (06) 51201828 of marco@greenleisure.nl