Verduurzamingstraject recreatieondernemers Noord-Holland van start

21 april 2021

In samenwerking met het Texels Ondernemers Platform, HISWA RECRON, VVV Texel, Energiepunt Texel en De Kop Werkt heeft de Green Leisure Group een verduurzamingstraject voor recreatiebedrijven in de Kop van Noord-Holland opgezet. De komende maanden ondersteunen de adviseurs van de Green Leisure Group maar liefst 30 ondernemers in het nemen van duurzame stappen. 
 
Ondernemers worden steeds bewuster van de impact die hun bedrijfsvoering heeft op hun omgeving. Verduurzaming is voor de toeristische-recreatieve sector dan ook een belangrijke opgave. Naast het aansluiten bij de landelijke klimaatdoelstellingen, draagt verduurzaming bij aan het verhogen van de gasttevredenheid, verlaagt het de energiekosten en versterkt het je bedrijfseconomische en sociaal maatschappelijke positie.
 
Met een praktisch stappenplan geeft de Quick scan Energie & Duurzaamheid inzicht in de huidige situatie en levert vervolgens maatwerkadvies af vol tips voor het zetten van duurzaamheid- en
energiebesparingstappen. Inclusief mogelijke leveranciers en subsidiemogelijkheden.
 
Hoe ziet het stappenplan eruit?
1. Nulmeting op locatie door een specialist van de Green Leisure Group; inzicht krijgen in duurzaamheidscores op de thema’s energie, water, afval,
mobiliteit, communicatie en groen. Optioneel kan het duurzame label Green Key worden meegenomen.
2. Het opstellen van een rapportage door de Green Leisure Group met praktische adviezen om energiebesparing te realiseren op korte termijn en om verduurzaming een onderdeel van de bedrijfsvoering te laten worden.
3. Het gezamenlijk opstellen van een plan van aanpak om zodoende maatregelen te prioriteren.
4. In samenwerking met Texel Energie: offertetraject begeleiden uitgaande van onafhankelijke benchmarks, inzet betrouwbaar netwerk en kwaliteitscheck op offertes van derden. Business case uitwerken, inclusief advisering en begeleiding bij financiering en subsidie. 
 
De Quick scan E&D heeft een waarde van €1600,00. De eigen bijdrage bedraagt slechts €250,00. De resterende bijdrage van €1350,00 wordt gefinancierd uit het stimuleringsprogramma van De Kop Werkt!.
 
Vraag hier de Quick scan direct aan: toerisme@dekopwerkt.nl. Voor meer informatie kijk hier.

" allowfullscreen>