Gaia2023

Inschrijving negende editie van de duurzame
Gaia Green Awards geopend

4 Maart 2024

De duurzaamste hotels, restaurants en MICE-locaties uit de Benelux kunnen zich aanmelden voor de negende editie van de Gaia Green Awards. Deze awards worden jaarlijks in september uitgereikt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam aan horecalocaties uit die uitblinken op het gebied van duurzaamheid. Duurzame horecalocaties kunnen zich in de periode vanaf 1 maart t/m 31 mei 2024 gratis aanmelden via de website www.gaiagreenawards.nl.

 Beoordeling duurzame locaties
De awards bestaan uit de categorieën: Restaurants, Hotels en MICE-locaties. De duurzame horecalocaties die zich aanmelden voor de Gaia Green Awards worden uitgebreid beoordeeld. De beoordeling bestaat uit drie onderdelen: een ‘mystery visit’ uitgevoerd door een professional, de beoordeling van een uitgebreide vragenlijst en publiekstemmen. De uiteindelijke winnaars worden aangewezen door een vakjury en nemen hun award in ontvangst op dinsdag 17 september 2024 in Rotterdam Ahoy tijdens een awardshow op Gastvrij Rotterdam.

Duurzaamheid belangrijke pijler binnen de horeca
Horecalocaties kunnen niet meer om het thema duurzaamheid heen. Ze hebben te maken met strengere wetgeving, bijvoorbeeld het recente verbod op plastic bekers en verpakkingen voor eenmalig gebruik. Ook investeerders en gasten geven steeds vaker de voorkeur aan duurzame locaties. De afgelopen jaren zagen we dit in positieve zin terug in zowel een toename in de kwantiteit als kwaliteit van de aanmeldingen voor de Gaia Green Awards.

Winnaars Gaia Green Awards 2023
Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op 19 september 2023 in Ahoy Rotterdam de Gaia Green Awards 2023 uitgereikt. De volgende winnaars mochten de Gaia Green Awards in ontvangst nemen:

  • Categorie Hotels – Kapellerput (Heeze)
  • Categorie Restaurants – Ethica (Den Haag)
  • Categorie MICE-locaties – De Groene Afslag (Laren)

Ook zijn in een drietal subcategorieën awards uitgereikt aan horecabedrijven die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van duurzaam ondernemen. De Plasticvrij Award 2023 is gegaan naar De Tuin van Smid. Ook ontving De Tuin van de Smid de meeste publiekstemmen.  Tijdens de uitreiking is ook een award uitgereikt aan een horecalocatie met een opvallend duurzaam Food & Beverage concept. De Falco Eleonora Award 2023 is een initiatief van de Amsterdam International Olive Oil Competition en is gegaan naar Ethica uit Den Haag.  
Partners
De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn in de horecasector op het gebied van duurzaam ondernemen. De partijen die de award ondersteunen zijn initiatiefnemer Green Leisure Group, Gastvrij Rotterdam, Worldmeetings.com, Green Key, EKO Keurmerk Horeca, Biojournaal, Made Blue, Amsterdam International Olive Oil Competition, hetWerkvan en Euro-Toques Nederland. Gastvrij Rotterdam en Worldmeetings.com maken de verkiezing mogelijk door een jaarlijkse sponsorbijdrage. 

Meer informatie over Gaia Green Awards: www.gaiagreenawards.nl

Gaia 2024 
Op de foto ziet u de winnaar 2024: Kapellerput