Only planet

Green Leisure Group als duurzaamheidsgeweten van theaterspektakel Only Planet

4 April 2024

Afgelopen week is op de Impact Fair in de Jaarbeurs het duurzame theaterspektakel ‘Only Planet’ aangekondigd, dat vanaf het najaar van 2025 in een aantal grote steden gaat plaatsvinden. Only Planet is een reizend theaterspektakel met een programma van zeven dagen per week, volledig in het teken van het beter zorgen voor onze aarde. Green Leisure Group is gevraagd om als adviseur en duurzaamheidsgeweten op te treden zodat niet alleen de voorstelling, maar de gehele productie duurzaam wordt opgezet.

 Het project is geïnspireerd op het succesvolle boek Only Planet van Tim van Hattum (Wageningen University & Research) waarin hij 7 natuurlijke routes naar een hoopvolle toekomst voor moeder aarde beschrijft. Zijn kernboodschap is: de oplossingen zijn er, maar we moeten ze wel gaan toepassen.

 De centrale blikvanger van het evenement is de EcoDome, een grote koepeltent. De theatervoorstelling Only Planet belooft een muzikale en visuele belevenis te worden. Middels adembenemende 360° projecties op de binnenzijde van het koepeldak worden prachtige werelden tot leven gebracht. Naast het theaterspektakel vinden op het terrein van Only Planet ook allerlei andere activiteiten voor onder andere scholen en bedrijven plaats. Uiteindelijk is de doelstelling om bij iedere bezoeker een kleine gedragsverandering te bereiken op het gebied van duurzaamheid, waardoor de gezamenlijke impact groot is.

 Recentelijk heeft een publieksonderzoek via Crowdrock uitgewezen dat duurzaamheid onverminderd een belangrijk thema voor Nederlanders is, 75% maakt zich er wel eens of vaak zorgen over. Een meerderheid zou hun eigen gedrag willen verbeteren, maar niet iedereen weet hoe. 65% vindt het aantrekkelijk tot zeer aantrekkelijk om naar een theaterspektakel als Only Planet in de eigen regio te gaan.

 De rol van Green Leisure Group is om te zorgen dat de productie in zijn geheel zo duurzaam mogelijk wordt opgezet. Daarvoor wordt een manifest opgesteld met doelstellingen en randvoorwaarden waar alle leveranciers en betrokkenen zich aan moeten houden. Al deze stakeholders zullen ondersteund worden om tot een correcte duurzame uitvoer te komen.

 Only Planet wordt gemaakt door producenten Peet Nieuwenhuijsen en Frank de Goede samen met regisseur William Spaaij. Voor de realisatie wordt samengewerkt met technisch productiepartner Unlimited Productions uit Breda.

Meer informatie is te vinden op www.onlyplanet.nl