Perspectief voor evenementen; gemeenten pakken door met duurzame richtlijnen

15 april 2021

Met het beschikbaar stellen van het garantiefonds voor evenementen door de overheid en de vele Fieldlab testevenementen die momenteel worden gehouden, komt er weer perspectief voor de evenementensector. De festivalagenda’s puilen dan ook uit deze zomer en in het najaar. Voor veel gemeenten is dat ook aanleiding om nu door te pakken in hun duurzame ambities voor de genoemde sector.

In diverse steden zijn de afgelopen jaren moties aangenomen in de gemeenteraad die pleiten voor duurzame evenementen of een verantwoorde oplossing voor de drinkbeker. Nu er weer zicht komt op het organiseren van evenementen wordt nu ook gepast doorgepakt op het thema duurzaamheid en invulling van die moties. Gepast, omdat er een groot besef is dat de coronacrisis sporen achterlaat voor de sector.  

Green Leisure Group pleit dan ook voor een meerjarig traject om duurzame maatregelen te omarmen en te verankeren in een behapbaar tempo. Draagvlak creëren, het laaghangend fruit pakken en gedegen toegroeien naar een nieuwe standaard voor evenementorganisatoren waarin duurzaamheid verankerd wordt. Komende maanden maken we daarin weer stappen in onder andere de gemeenten Sud West Fryslan, Venlo, Maastricht, Tilburg, Den Bosch en Roermond. Geïnteresseerd wat dit voor jou gemeente kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.