Verspilling is Verrukkelijk én Het Nieuwe Nassen op het DSNM! Paviljoen

29 juli 2022

De wereld rondom duurzaam eten & drinken is flink in beweging. Twee initiatieven die hier invulling aan geven, Verspilling is Verrukkelijk en Het Nieuwe Nassen, hebben zich gepresenteerd in de afgelopen editie van Gastvrij Rotterdam op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen (19-21 september – Rotterdam Ahoy). De organisaties stonden met in totaal 15 leveranciers op het paviljoen en hebben in samenwerking met chefs diverse proefsessies en demonstraties verzorgd op het paviljoen. 

Verspilling is Verrukkelijk
Verspilling is Verrukkelijk is een samenwerkingsverband van ondernemers met een hekel aan verspilling. De ondernemers die zijn aangesloten leveren zogenaamde circulaire producten. Denk aan soep van overgebleven groenten, koekjes gemaakt van oud brood en bananenbrood gemaakt van geredde bananen. Verspilling is Verrukkelijk laat zien dat ingrediënten die anders geen waarde meer zouden hebben, verwerkt kunnen worden tot een waardevol product. Dit is hard nodig, want circa een derde van al het geproduceerde voedsel in de wereld wordt verspild. Vaak nog voordat het überhaupt op een bord heeft gelegen.

Op het DSNM! Paviljoen hebben zich de volgende verrukkelijke bedrijven gepresenteerd: The Ketchup Poject, Wholy Greens, A Better Bite, De Fruitmotor, Donny Craves, MaGieCreations, Brewbar, Yespers en Pineut.

Het Nieuwe Nassen
Het Nieuwe Nassen, een initiatief van BlueCity, adviseert horecaondernemers hoe ze duurzamer kunnen opereren. Aan de hand van het programma Het Nieuwe Nassen werken een aantal Rotterdamse bedrijven samen. Ze delen de ambitie om de Rotterdamse horeca te informeren over de kansen en mogelijkheden van future-proof lunchen en dineren, met een zo klein mogelijke footprint. Deze editie van het DSNM! Paviljoens hebben de volgende leveranciers zich gezamenlijk gepresenteerd: Spireaux, Bay Leaf Vegan Foods, Rotterdam de Boer op!, Hoeve Biesland, De Krekerij, Falafval en Buijtenland van Rhoon.

Inspiratiepaviljoen voor duurzaam ondernemen in de horeca
Het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen biedt horecaprofessionals een veelzijdige en aantrekkelijke mogelijkheid om kennis te maken met duurzaam ondernemen in de horeca. Het paviljoen is uniek door het brede overzicht van verantwoorde en duurzame producten. Deze editie presenteerde een recordaantal leveranciers van circulaire -, streek -, biologische -, fairtrade - en anderszins verantwoord geproduceerde producten zich op het levendige inspiratie paviljoen. Het paviljoen is uw bezoek de moeite meer dan waard, naast de enthousiaste leveranciers organiseren we 3 dagen lang een programma met verrassende live cooking events, workshops en proeverijen.

Het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen is de uitkomst van een langlopende samenwerking tussen Gastvrij Rotterdam en Green Leisure Group Coöperatie U.A.